Heippa
Näinä päivinä kasvimaalla ei ole tapahunut juuri mitään. Luonto on ikään kuin pysähtynyt odottamaan. Kuitenkin ne pakkasyöt ovat tulossa, joten on aika kerätä viimeiset sadon rippeet.
Vielä löytyy muutama nyrhitty lehtikaalin varsi, jotka kyllä kestävät. Mangoldista löytyi suuria lehtiä, jotka keräsin erikseen kääryleitä varten ja loput päätyivät pakkaseen ryöpättyinä ja silputtuina.
|
Viimeiset mangoldit |
|
Viimeiset lehtikaalit saavat vielä jäädä |
|
Mangoldikääryleet menossa uuniin |
Varsin hauska kasvi on Parsasalaatti. Siitä syödään heti alkukesästä lähtien pitkän mallisia lehtiä salaatissa tai leivän päällä. Sitten kun lehdet on syöty, annetaan varren jatkaa kasvuaan ja paksuuntumista. Näitä oli vielä pari jäljellä, joten nostin nekin pois. Varren sisus on tosi mehevä, joten se ei kestä pakkasta. Varsi kuoritaan ja paloitellaan joko suoraan pannulle tai keitettäväksi kattilaan. Maku tuo vaihtelua kasvisseoksiin. Helppo ja runsassatoinen.
|
Parsasalaatin varret |
Kesäsipulia oli vielä tosi runsaasti ja päätyivät silputtuna annospusseissa pakkaseen. Noita runsassatoisia esim. persiljaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia yms saa mukavasti säilöttyä vaikka valkosipulin kanssa yrttivoinappeina pakkaseen. Maustavat niin kasviksia, kalaa kuin pihvejäkin.
Kun olen saanut kasvulaatikot tyhjäksi, on maan muokkauksen ja kompostien aika.
Onneksi vielä säät sallii.
Aurinkoista viikon alkua Sinulle🌞
Kommentit
Lähetä kommentti